OMG!!! BEN IK HOLEBI?

Sommige jongeren, zoals Lien, voelen al snel dat ze ‘anders’ zijn, andere, zoals Baktash, doen er iets langer over. Misschien voel je je aangetrokken door iemand van hetzelfde geslacht of beide geslachten? Er bestaat niet één of andere test die bepaalt of je holebi bent of niet. Enkel jij weet wat je voelt. Noem het als een soort zoektocht naar jezelf. 

Het belangrijkste is dat je de tijd neemt om voor jezelf te bepalen wat die gevoelens betekenen zonder dat je meteen de behoefte voelt om er zo snel mogelijk een etiket op te plakken. Neem de tijd om na te denken en eventueel ervaringen op te doen. Besef dat je in eerste instantie een mens bent en dat of je jongens of meisjes of alle twee leuk vindt niets afdoet aan wie jij bent als mens.

Vraag jezelf af of je vaker seksuele gevoelens hebt voor iemand van hetzelfde geslacht. Ben je wel eens verliefd geweest op een goede vriend of vriendin van hetzelfde geslacht? Kun je jezelf voorstellen dat je in plaats van met iemand van het andere geslacht een intieme relatie, met alles wat daarbij hoort, zou kunnen hebben met iemand van hetzelfde geslacht?

Pas op voor té stereotiep denken: gay zijn is meer dan wat je soms te zien krijgt in de media. Holebiseksualiteit is meer gecompliceerd dan dat en hoe het wordt beleefd verschilt van mens tot mens. Holebi zijn betekent niet dat je automatisch ook hoeft te kiezen voor een andere levensstijl. Veel mensen hebben een relatie met iemand van hetzelfde geslacht die helemaal niet zoveel afwijkt van de relatie die je met iemand van het andere geslacht zou hebben.

Reactie toevoegen

Reacties

Thomas Jos schreef op :
ik denk dat ik "bi" ben ik zie zowel jongens als meisjes graag ik heb nu tijd om daar over na te denken ik heb over 36 jaar een moto-ongeluk gehad en ben nu andersvaliede en ik denk dat ik ook andere gedachten gekregen heb tegenover vroeger maar ja een "gehandicapte" daar kijkt toch niemand naar
Thomas Jos schreef op :
ik weet niet wat er nu gaat gebeuren, ik wacht dus af.
Nadine Vanneste schreef op :
Ik heb het gevoel dat ik ''bi'' ben. Ik heb interesse in jongens zowel meisjes. Een jaar geleden had ik ook een relatie met een meisje. Ik weet niet zeker als ik echt bi ben, maar gewoon verward. Ik ben nog maar 12, daarom vraag ik me dit echt af. Misschien ben ik biseksueel of biromantisch, dat ben ik nog niet helemaal zeker.