DE GAY-LOOK?

Hell yeah, clichés dwalen nog altijd rond in onze omgeving. Kleedt elke homo zich vrouwelijk? Kleedt elk lesbisch meisje zich mannelijk? Ten eerste: So what als het zo zou zijn? You’ve got control over your own closet. En ten tweede: kan je echt aan elk kledingstuk zien of iemand holebi is? Meestal niet. Iedereen is anders en ziet er anders uit. Onder holebi's is veel diversiteit. Wel zijn er holebi's die zich niet aanpassen aan stereotype beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Standaard beelden van mannelijkheid en vrouwelijkheid zijn gebaseerd op de aantrekking tussen vrouwen en mannen: mannen en vrouwen moeten daarin duidelijk van elkaar verschillen. Juist omdat holebi's niet mee hoeven te doen aan dat spel, hebben zij ruimte om te experimenteren. Ze kunnen mannelijke en vrouwelijke gedrag combineren tot een eigen stijl.

Er zijn lesbische meisjes die van jongenskleren houden en van een praktisch kapsel. Ze wilden als kind nooit een jurk aan. En er zijn homojongens die zich elegant kleden en praten met een hoge stem. Zij vallen op omdat ze ‘zichtbaar homoseksueel’ zijn.

Reactie toevoegen